One size fits nobody

For et par dage siden blev jeg ringet op af en hjælpeorganisation. Det var ikke svært at gætte på formålet: de skulle selvfølgelig bruge nogle penge til deres godgørende arbejde og det er lige som det skal være. Personen der ringede til mig - jeg kan ikke få mig selv til at sige “sælgeren”, da det jo er en hjælpeorganisation - havde hele talen klar.

Efter kort at have introduceret sig, begyndte hun at forklare om deres arbejde og om hvordan de hjalp mennesker i nød. Det var en lang enetale og jeg undrede mig undervejs over, om hun blev usikker på, om jeg stadig lyttede med, for i realiteten kunne jeg godt have lagt telefonen på bordet i måske et helt minut. Der var ingen… som i ingen(!) form for spørgsmål til mig undervejs. Ingen form for involvering eller nogen strategier for at få mig til at sige ja, ja og ja - og så sætte ind på at få mig ombord.

Efter enetalen ville hun vide, om jeg havde lyst til at støtte organisationen ved at tegne mig for et fast månedligt økonomisk bidrag, jeg selv angav størrelsen på. Det var en aftale, som jeg altid kunne komme ud af igen, men en aftale, der med mindre jeg aktivt stoppede den, blev fornyet måned efter måned.

Mislykket alt eller intet-strategi

Jeg ved ikke, hvordan du, kære læser, har det med den form for løbende abonnementer, men det er bare ikke mig. Personligt giver jeg gerne penge til hjælpeorganisationer flere gange om året. Senest røg der 86 kr i flaskepant direkte videre til Dansk Røde Kors (mener jeg det var). Før det var der nogen børn der bankede på døren derhjemme og samlede ind til et andet formål. De fik også penge ovenikøbet via MobilePay. Men den hjælpeorganisation, der ringede den anden dag fik ingen. For det eneste de ville ‘sælge’ (i mangel af bedre ord) var et løbende abonnement, selvom jeg gav udtryk for, at jeg hellere vil donere penge til forskellige organisationer og et beløb ad gangen.

Når du selv ringer rundt, hvor meget har du så på hylderne? For har du kun ét produkt er der en god chance for, at du ikke får salget/opgaven og efterlader penge på bordet.

giphy.gif


Uffe Erup Larsen